Razstava fotografij in predstavitev knjige Davorina Tometa z naslovom Samo narava

Davorin Tome v svojih fotografijah razkriva naravo, ki se tenkočutno dotika človeka s svojo lepoto in ustvarja podobe, ki v svojem veličastju grozijo, da se bo od lepega človeku milo storilo. Iz narave Davorin Tome na fotografijah izlušči abstraktne kompozicije, kot je list platane, in v plesu oblik odkriva makro svet listnih žil, ki kot prstni odtisi pripovedujejo osebne edinstvene drevesne življenjske zgodbe. Nežno pero ptice v dotiku z vodno gladino postane kot pogled skozi dolge trepalnice lepotice, ki možu vzame sapo. Polž v plesu z okamenelo korenino v vrtincu življenja je podoba brezčasnega in počasnega večnega dialoga snovi in vzorcev narave. Tometove fotografije ujamejo trenutke narave v skrivnostnih delih dneva in v skrivnostih elementov, subtilno zaokrožajo čare življenjskega kroga. Fotografije res kažejo samo naravo, a hkrati ne kažejo samo narave v njeni dokumentarni podobi, ampak so pred nami pravi portreti živali, rastlin in krajin.

Ana Škrlep

ODPRTJE RAZSTAVE IN PREDSTAVITEV KNJIGE DAVORINA TOMETA SAMO NARAVA

Vljudno vabimo vas in vaše prijatelje na odprtje fotografske razstave in predstavitev knjige Samo narava, ki bo v petek, 13. novembra 2009, ob 19. uri v Galeriji mežnariji na Trdinovem trgu 11 v Mengšu.

Razstavo si bo mogoče ogledati do torka, 24. novembra 2009, vsak dan med 17. in 19. uro. Ob nedeljah in praznikih bo razstava zaprta.